
Marängtårta med passionscurd
Av Buffé
Publicerat den 14 mars 2016
Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd och vispad grädde till en läcker tårta i vitt och gult. Toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 2 msk finrivet citronskal och 1 dl citronjuice
- 1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
- 2 ägg och 1 äggula
- 1 dl strösocker
- 50 g rumsvarmt osaltat smör
- 3 dl vispgrädde
- 3 färdiga marängbottnar
- ca 125 g tärnad mango
- färsk mynta
Gör så här
6 stegPassionscurd
Steg 1
Vispa ihop citron- skal och juice, passionsfruktskött, ägg, äggula och socker i en kastrull.Steg 2
Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen.Steg 3
Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt.
Montering
Steg 1
Vispa grädden.Steg 2
Varva marängbottnar med passionscurd och vispad grädde.Steg 3
Toppa med tärnad mango och färsk mynta.