
Pulled mushrooms med valnötter
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 maj 2025
Låt svampen vara huvudspelaren i kvällens rätt! Ihop med bönorna och löken så får de smak av hickorysås, vitlök, paprikapulver och cayennepeppar, och för att utveckla rätten lite till så äts detta ihop med valnötter och avokado. Smaklig spis!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 förp portabellosvamp (à 200 g)
- 1 silverlök
- 2 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk paprikapulver
- 2 krm cayennepeppar
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
- 60 ml hickory glaze sås
- 1 dl valnötter
- 2 avokador
- 1 förp romansallad
Gör så här
Steg 1
Bryt och riv svampen i bitar. Skala och skiva löken.Steg 2
Fräs svampen och löken i oljan i en gryta ca 5 minuter. Pressa i vitlöken och krydda med paprikapulver och cayennepeppar.Steg 3
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.Steg 5
Rör ner bönor och hickorysåsen i grytan och sjud ca 5 minuter.Steg 6
Hacka valnötterna grovt.Steg 7
Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär avokadoköttet i tärningar.Steg 8
Skär salladen i bitar.Steg 9
Servera ”pulled mushrooms” med ris, valnötter, avokado och sallad.