- Recept
Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 27 november 2017
En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får doppa den i en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 0.5 dl ströbröd
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- 500 g blandfärs
- 0.5 rödlök
- 1 tsk olja
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0.5 tsk rosmarin
- 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
- 1 tsk majsstärkelse
- 0.5 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 3 tomater
- 1 msk dijonsenap
Gör så här
Steg 1
Sätt på ugnen på 200°C.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Köttfärslimpa: Blanda 1/2 dl ströbröd, 1 dl mjölk, 1 ägg, 1 msk dijonsenap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt svälla några minuter.Steg 4
Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Dela färsen i två delar och forma till två smala limpor i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen tills limpornas innertemperatur är 72°C, ca 20 minuter.Steg 5
Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt grädde, 1 dl mjölk, rosmarin, smulad buljongtärning och vispa ner majsstärkelsen. Koka såsen under omrörning ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.Steg 6
Hacka gräslöken och dela tomaterna i bitar. Strö gräslöken över tomater och köttfärslimpa.Steg 7
Servera köttfärslimpan med sås, tomater och potatis.