- Recept
Proteinbollar salted caramel

Proteinbollar salted caramel
Av ICA Köket
Publicerat den 24 juli 2024
Sväng ihop proteinbollar med smak av salt karamell. Med mixade solrosfrön och jordnötssmör i smeten får de en härligt nötig smak, vilket förstärks av att du rullar bollarna i hackade nötter. Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
30Portioner
Ingredienser
- 2½ dl solroskärnor
- 3 dl havregryn
- 2 msk sötströ
- 1 förp proteinpudding med smak av salted caramel (à 200 g)
- 3 msk jordnötssmör
- 1½ dl hackade nötter (exempelvis hasselnötter, cashewnötter, mandel, pistagenötter)
Gör så här
Steg 1
Mixa solroskärnorna fint i en matberedare. Tillsätt havregryn, sötströ, proteinpudding och jordnötssmör.Steg 2
Mixa ihop till en smet. Låt smeten svälla i kylen i ca 10 minuter.Steg 3
Topping: Hacka nötterna.Steg 4
Rulla bollar av smeten och rulla dem i de hackade nötterna. Förvaras i kylen.