- Recept
Sötpotatischips

Sötpotatischips
Av Buffé
Publicerat den 16 januari 2017
Det går att göra chips av det mesta – inte bara potatis. Sötpotatis inte minst! Resultatet är ett frasigt chips med en sötma som passar fint till den salta ytan. Sötpotatischipsen gör du enkelt i ugnen, utan stänk och kladd. Toppa gärna med lite chiliflakes för hetta!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 400 g sötpotatis
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk flingsalt
- ½ tsk chiliflakes
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 150°C, gärna varmluft.Steg 2
Skär sötpotatisen med skal i mm-tjocka skivor, gärna med mandolin.Steg 3
Fördela på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. (beroende på hur tjocka skivorna är)Steg 4
Strö över lite flingsalt och chiliflakes.Steg 5
Servera gärna sötpotatischipsen med en god gräddfilsdipp, exempelvis smaksatt med honung och finrivet citronskal.