Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Svamplasagne med spenat

Svamplasagne med spenat

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
Lasagne går väl ärligt talat hem hos de flesta? Här i en lite uppgraderad variant med svamp och spenat i, istället för den klassiska köttfärsen. Servera sedan svamplasagnen med krispig hjärtsallad och du har en ny favorit-lasagne att njuta av!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • ca 200 g portabellosvamp eller champinjoner
  • 1 gul lök
  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk chilisås
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 250 g cottage cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad timjan
  • 12 torra lasagneplattor
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
  • 2 hjärtsallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Ansa och halvera svampen samt skiva den tunt. Skala och hacka löken.
  3. Steg 3

    Stek svamp, lök och spenat i omgångar i oljan i en stor stekpanna och pressa i vitlök.
  4. Steg 4

    Blanda svampen och löken med spenaten i stekpannan och krydda med salt och peppar. Rör i chilisås, smulad buljongtärning och passerade tomater. Låt det bli varmt.
  5. Steg 5

    Blanda cottage cheese med crème fraiche och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Varva svampsåsen och crème fraicheblandningen med lasagneplattor i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 4 port). Skiva och lägg mozzarellan överst.
  7. Steg 7

    Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Steg 8

    Till servering: Dela på salladen. Servera lasagnen med sallad.