Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 25,00 kr
Krämig pasta med räkor och vitlök

Krämig pasta med räkor och vitlök

Av ICA Köket
Publicerat den 11 januari 2021
Riktigt krämig, som en pastarätt ska vara, det är den här pastan som du allra helst gör med färsk fettuccine. Gör en god sås av vitlök, grädde, persilja och parmesanost som får smälta ner i såsen. Rör ner goda räkor i såsen precis före servering och njut en riktigt god pastarätt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
2Portioner

Ingredienser

  • 1 liten röd paprika
  • vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • vitt matlagningsvin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • citron (rivet skal)
  • kruka persilja
  • 2 dl riven parmesan
  • 460 g handskalade räkor i lake
  • 250 g färsk pasta (gärna fettuccine)

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
  2. Steg 2

    Häll av räkorna i en sil.
  3. Steg 3

    Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  4. Steg 4

    Skala vitlök och lök. Riv vitlöken och hacka schalottenlöken. Fräs lök, vitlök och paprika i olivoljan i en stekpanna utan att den får färg.
  5. Steg 5

    Häll på vinet och låt koka upp. Tillsätt grädde och låt puttra några minuter.
  6. Steg 6

    Riv yttersta skalet av citronen och tillsätt det. Hacka persiljan fint (spara lite till servering). Rör ner parmesan och persilja i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och tillsätt den därefter i stekpannan.
  8. Steg 8

    Ta bort pannan från plattan och blanda sist i räkorna försiktigt. Toppa med persilja och servera genast.