Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 25,00 kr
Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Potatis- och zucchinibiffar i långpanna

Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
Tips på ett smidigt sätt att göra biffar – i långpanna! Dessa potatis och -zucchinibiffar blir tunna, goda och perfekt krispiga i kanten. Serveras här med en god böndipp och sallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
2Portioner

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 250 g zucchini
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 50 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 msk hackad gräslök eller persilja
  • 1 förp blandad grönsallad valfri sort (à 65 g)

Gör så här

7 steg

Biffar

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Riv potatis och zucchini grovt på rivjärn. Pressa ur vätskan.
  3. Steg 3

    Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Riv parmesanosten fint och vänd ner hälften i grönsaksrivet.
  5. Steg 5

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm och platta ut rivet ända ut till kanterna till ca ½ cm tjock platta. Strö över resten av osten och ringla över olivoljan. Sätt in i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Dippsås

  1. Steg 1

    Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Mosa bönorna. Blanda bönor, vitlök och gräslök med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Servera biffen skuren i bitar med böndipp och sallad.