
Rostade gulbetor med krispiga oststicks
Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 augusti 2025
Det här kommer bli lika tjusigt på tallriken som det kommer smaka gott i munnen. Gulbetor får tillsammans med potatis tillagas i ugnen medan du gör oststicks av grillost. Servera den panerade osten och betorna med yoghurt och sallad.
Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g gulbetor
- 900 g potatis (gärna ratte)
- 1 msk olivolja
- 1 rödlök
- 1/2 dl solroskärnor
- 1 msk honung
- 400 g grillost eller halloumi
- 1 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl ströbröd (gärna panko)
- 1 msk olja
- 65 g mâchesallad
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala betorna och skär dem och potatisen i klyftor.Steg 3
Lägg potatisen på ena sidan av en ugnsplåt och betorna på den andra. Ringla oljan över både potatis och betor och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.Steg 4
Skala och skär löken i klyftor. Blanda löken med betorna på plåten. Strö över solroskärnorna och ringla över honungen. Rosta ytterligare 10 minuter i ugnen.Steg 5
Oststicks: Skär osten i stavar. Knäck och vispa upp ägget på en tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Doppa oststavarna först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet.Steg 6
Stek de panerade oststavarna krispiga i oljan i en stekpanna.Steg 7
Till servering: Servera oststavarna med rostade rotfrukter, sallad och yoghurt.