Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 25,00 kr
Torsk i ugn med dill- och citronsås

Torsk i ugn med dill- och citronsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 31 augusti 2015
Ett härligt och lättlagat recept på torsk i ugn med en fantastisk dill- och citronsås. Den goda smaken av citron och dill från såsen läggs som ett täcke över torsken innan den tillagas i ugnen. Servera sedan fisken med knaprig broccoli, nykokt potatis och resten av citronklyftorna.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 600 g alaska pollock eller torskfilé
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 1 citron
  • 250 g broccoli

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 225°C.
  3. Steg 3

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  4. Steg 4

    Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  5. Steg 5

    Koka upp smetana/crème fraiche med buljongtärning och 1 dl vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.  
  6. Steg 6

    Hacka dillen och rör ner i såsen. Skölj och riv yttersta skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.
  7. Steg 7

    Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Steg 8

    Skär broccolin i buketter, skala och strimla stjälken. Koka allt mjukt några minuter i saltat vatten. Låt rinna av.
  9. Steg 9

    Servera fisken med broccoli, potatis och resten av citronen skuren i klyftor.