Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Esquites – Mexikansk majssallad

Esquites – Mexikansk majssallad

Av Buffé
Publicerat den 20 maj 2024
Esquites är en majssallad från Mexiko där den är populär som mellanmål och street food. Rostad majs blandas med majonnäs, jalapeño, lime, chili och koriander och toppas med fetaost. Här har vi också blandat ner gröna ärtor i salladen!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 400 g frysta majskorn
  • 100 g frysta gröna ärtor
  • 3 salladslökar
  • 1 jalapeño
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl färskpressad limejuice
  • 1½ dl hackad koriander
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 250 °C. Lägg majsen på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta 15–20 minuter tills den fått färg. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna.
  2. Steg 2

    Koka ärtorna 30 sekunder i saltat vatten. Skölj genast i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Steg 3

    Skiva salladslök och jalapeño tunt. Skala och finhacka vitlöken och smula fetaosten.
  4. Steg 4

    Rör ihop majonnäs med limejuice, koriander och chiliflakes. Blanda ner majs, ärtor, salladslök, jalapeño, vitlök och fetaost. Smaka av med salt.