
Grönkålschips
Av ICA Köket
Publicerat den 15 oktober 2021
Njut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- ca 400 g hela grönkålsblad
- 4 msk olja
- 3 krm salt
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 150°C.Steg 2
Riv bort rotstocken och skölj grönkålen. Lägg grönkålen i ett durkslag. Torka grönkålen på en handduk och riv i mindre bitar. Massera in olja, salt och svartpeppar i grönkålen och lägg ut den glest på plåtar med bakplåtspapper.Steg 3
Tillaga grönkålen i omgångar mitt i ugnen tills de blir krispiga, ca 25 minuter. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.