Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Mac n' cheese med broccoli

Mac n' cheese med broccoli

Av Buffé
Publicerat den 20 maj 2024
Comfort food när den är som bäst! Laga den krämiga pastagratängen mac n cheese – himmelriket för alla ostälskare. Här har vi även adderat broccoli som gifter sig utmärkt med osten och bidrar med ett härligt tuggmotstånd.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 300 g pasta, t.ex. rigatoni eller penne
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 dl mjölk (3%)
  • 2 msk kyckling- eller grönsaksfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
  • 150 g riven cheddarost
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 krm malen muskot
  • 1 broccoli ca 250 g
  • 125 g mozzarella
  • 8 skivor hamburgerost cheddar
  • chilisås t ex tabasco

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan i saltat vatten 2/3 av tiden på förpackningen. Häll av och låt svalna.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet och vänta tills det börjar bubbla. Rör i grädden lite i taget för att undvika klumpar. Häll i mjölk, fond, senap och vinäger.
  3. Steg 3

    Ta av från värmen när såsen börjar sjuda. Blanda i riven cheddar, salt, peppar och muskot. Smaka av med chilisås.
  4. Steg 4

    Skär broccolin i små buketter. Blanda med pastan och ostsåsen och häll upp i en ugnsform ca 20 x 35 cm.
  5. Steg 5

    Riv mozzarellan i bitar. Toppa gratängen med mozzarella och hamburgerost. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills den fått fin färg. Sätt ev ugnen på övervärme/grill några minuter i slutet.