- Recept
Krämig pasta med fetaost och ruccola
Krämig pasta med fetaost och ruccola
Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 oktober 2024
Vi kan ju aldrig ha en matvecka utan en pastarätt! Så här kommer en med krämig sås gjord på en fetaost- och soltorkad tomatbaserad crème fraiche. I denna vänds sojabönor och smulad fetaost ned. Den peppriga rucolan tillför båda färg och smak till rätten.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta linguine
- 250 g sojabönor
- 1 tsk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl lätt crème fraiche fetaost och soltorkad tomat
- 1/2 dl mjölk
- 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
- 150 g fetaost
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Stek sojabönorna varma i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken.Steg 3
Rör ner crème fraichen och mjölken och låt allt bli varmt.Steg 4
Hacka persiljan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Servera såsen med pasta, smulad fetaost och rucola.