
Falukorvsgratäng med pasta
Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
En klassiker med en twist! Falukorvsgratäng går hem hos både stora och små och är enkel att göra i en och samma form. Här varvar vi korven med mozzarella och toppar med en god crème fraiche-baserad sås. Servera med pasta och gärna något grönt.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 550 g falukorv
- 1 mozzarella (à 125 g)
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 dl ajvar relish
- ½ dl hackad inlagd gurka
- 2 msk chilisås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl riven ost
- 4 portioner pasta
- sallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skiva korven. Dela och skiva mozzarellan. Varva korv och mozzarella i en ugnsform, ca 20x30 cmSteg 3
Blanda crème fraiche, ajvar, gurka och chilisås. Pressa i vitlöken och bred smeten över korv och mozzarella och toppa med riven ost. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera sedan gratängen med pasta och gärna sallad.