Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
  • Recept
  • Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Tre pita med grönsaker och sås, tillsammans med två grillade köttspett, på en metallfat.

Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Av Buffé
Publicerat den 15 maj 2017
Den godaste kebaben görs hemma i köket! Fyll färdiga pitabröd med kebabspetten och vips är middagen klar. Rikligt med färsk koriander och tomat tar kebaben från skräpmat till en grön vardagsfavorit.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 250 g kvartade körsbärstomater
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 skalad, pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 4 färdiga kebabspett (4 st motsvarar ca 350 g)
  • 4 pitabröd
  • 4 msk matyoghurt

Gör så här

  • Steg 1

    Blanda körsbärstomater, lök, vitlök, koriander, limejuice, chiliflakes och salt.
  • Steg 2

    Grilla eller stek kebabspett. Värm eller grilla pitabröd.
  • Steg 3

    Fyll bröden med spett, tomatsalsa och gärna en klick matyoghurt.