Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Kokospanerad kyckling med rostad broccoli

Kokospanerad kyckling med rostad broccoli

Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 november 2025
Ifall man är sugen på en krispigare variant av kyckling men inte vill att det ska ta så lång tid att laga den, kan man med fördel testa denna kokospanerade variant. Här äts den tillsammans med rostad broccoli och en fräsch sås gjord på sweet chilisås och curry samt nykokt ris.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk olja + 2 msk olja
  • 700 g kycklinginnerfilé
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 dl riven kokos
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk curry

Gör så här

  • Steg 1

    Tina kycklingen (om fryst används).
  • Steg 2

    Sätt ugnen på 225°C.
  • Steg 3

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 4

    Skär broccolin i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över 2 tsk olja och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Steg 5

    Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd runt kycklingen i sweet 2 msk chili sås och vänd därefter bitarna i kokos.
  • Steg 6

    Stek kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme tills den får fin färg. Lägg kycklingen i ugnen på broccoliplåten ca 5 minuter.
  • Steg 7

    Blanda yoghurt med curry och 2 msk sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  • Steg 8

    Servera kycklingen med ris, broccoli och yoghurt.