Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 10,00 kr
Getoströra med torkade tranbär och honung i en skål, serverad med rostade brödskivor på en duk.

Vispad getost med brynt smör och tranbär

Av ICA Köket
Publicerat den 15 april 2019
Vispad getost blir ljuvligt krämig när den blandas med vispgrädde och en nypa svartpeppar. Toppa med brynt smör som ger en nötig fyllighet och strö över sötsyrliga torkade tranbär för en perfekt balans. En enkel men elegant rätt som passar både till förrätt och som ett smakrikt tillbehör.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 200 g getost chevré (rumstempererad)
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar
  • 25 g smör
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • Till servering: bröd (gärna rostat)

Gör så här

  • Steg 1

    Skär osten i mindre bitar. Vispa osten tillsammans med vispgrädden med elvisp till en jämn och fluffig kräm. Smaka av med peppar.
  • Steg 2

    Smält smöret i en kastrull. Höj värmen och bryn under vispning tills smöret blir ljust brunt och börjar dofta nötter. Låt svalna något.
  • Steg 3

    Grovhacka tranbären.
  • Steg 4

    Till servering: Toppa ostkrämen med brynta smöret och tranbären. Servera gärna med rostat bröd.