Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 25,00 kr
Brynt smörkaka med lingon och vit choklad

Brynt smörkaka med lingon och vit choklad

Av Buffé
Publicerat den 01 november 2023
Baka en saftig sockerkaka med brynt smör, syrliga lingon och en söt och gräddig vit chokladtryffel och hackade pistagenötter på toppen. En kaka lika vacker som god!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
12Portioner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1½ dl vetejmöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl frysta lingon
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g hackad vit choklad
  • ½ dl hackade pistagenötter till garnering

Gör så här

  1. Steg 1

    Bryn smöret i en kastrull. Häll i en bunke och låt svalna i 10 minuter.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 200°C.
  3. Steg 3

    Tillsätt socker i bunken och knäck i äggen ett i taget och vispa ihop. Rör ner mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Häll i en bakpappersklädd brödform som rymmer ca 1 ½ liter (för 12 bitar). Strö över lingon. Grädda i mitten av ugnen 25–35 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  4. Steg 4

    Koka upp grädde och vaniljsocker. Sänk värmen och rör ner chokladen. Rör till en slät kräm och låt svalna 10 minuter. Bred krämen på kakan och toppa med nötter.