Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 25,00 kr
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

Av ICAs matkasse
Publicerat den 15 januari 2018
En superenkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mumsiga smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärtor. Vóila!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller couscous
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Oatly iMat fraiche eller créme fraiche gärna med feta/tomat
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 burk soltorkade tomater (à 200 g)
  • 3 tsk majsstärkelse (endast till växtbaserad fraiche)
  • 300 g gröna ärtor eller 150 g sockerärtor (för 4 port)

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Steg 2

    Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen, pressa i vitlöken och häll i fraiche och buljong.
  3. Steg 3

    Strimla tomaterna och rör ner i grytan och sjud ca 5 minuter. Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  4. Steg 4

    Koka sockerärtorna i saltat vatten ca 3 minuter.
  5. Steg 5

    Servera grytan med ris och sockerärtor.