
Kycklingfajitas
Av ICA Köket
Publicerat den 11 december 2017
Klassiska kycklingfajitas är snabblagad mat som dessutom är otroligt enkel att lyckas med. Fyll tortillabröd med kryddig kyckling, guacamole och salladsblad – toppa med koriander och lime så har du middagen färdig på nolltid.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g strimlad kycklingfilé
- 1 fint klyftad lök
- 1 röd paprika
- 1 msk olja till stekning
- 1 påse kryddmix till fajitas (à 28 g)
- 1 paket tortillabröd medium (à 8 st)
- 8 blad grönsallad
- guacamole
- 1 lime
- 1 kruka koriander
Gör så här
7 stegFajitas
Steg 1
Kärna ur paprikan. Strimla paprika, kycklingfilé och lök.Steg 2
Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika.Steg 3
Tillsätt kryddmixen, sänk värmen till medel. Bryn i ca 3 minuter.Steg 4
Värm tortillabröden enligt instruktionen på paketet.
Servering
Steg 1
Lägg ett salladsblad på varje tortilla. Fördela fajitafyllningen på bladen och toppa med guacamole.Steg 2
Vik ihop och garnera med lime och koriander.Steg 3
Servera genast.