
Curryramen med kokos och lime
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 maj 2025
Ramen är alltid en bra idé! Här är soppan av en currykaraktär, och den späds med kokosmjölk. Härliga grönsaker som morötter, salladslök och pak choi är givna tillbehör, och även silkestofun och limen som tillför syrlighet till rätten. Hoppas det ska smaka!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 msk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 msk olja
- 1 msk curry
- 400 ml kokosmjölk
- 1 tsk sambal oelek
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
- 4 port ramennudlar
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 250 g pak choi
- 400 g tofu (gärna silkestofu)
- 1 lime
Gör så här
Steg 1
Skala och riv ingefära och vitlök.Steg 2
Skala och dela morötterna på längden och skär sedan i skivor. Fräs morötterna i oljan i en gryta.Steg 3
Rör ner vitlök, ingefära och curry i grytan och fräs någon minut.Steg 4
Rör i kokosmjölk, sambal oelek och buljong och låt koka upp.Steg 5
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.Steg 6
Skiva salladslök och strimla pak choi och vänd ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Skär tofun i bitar.Steg 8
Smaka av grytan med juice från limen och vänd ner silkestofun.Steg 9
Låt grytan bli varm och servera.