Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Småkakor formade som döskallar med mörka ögon av sylt, upplagda på ett fat med rök runt

Dödskallekakor

Av ICA Köket
Publicerat den 21 oktober 2024
Bu! Den läskigaste tiden är här, Halloween! Vi firar med att baka goda, läskiga men också lite söta döskallekakor. Enkla att göra och läskigt goda att äta.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
30Portioner

Ingredienser

  • Skalet av 1 citron
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl blåbärssylt

Gör så här

  • Steg 1

    Riv det yttersta skalet från citronen.
  • Steg 2

    Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på en arbetsbänk genom att trycka ihop degen med händerna.
  • Steg 3

    Dela degen i tre bitar. En bit rullas till en lång rulle ca 2 cm i diameter och de andra två blandas ihop och rullas till en tjock rulle, ca 4 cm i diameter. Lägg den smala rullen på den tjocka. Plasta in och lägg in i kylskåp minst 30 minuter.
  • Steg 4

    Sätt ugnen på 175°C.
  • Steg 5

    Skär 1 1/2 cm tjocka skivor av degen och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Steg 6

    Gör två gropar som ögon i varje kaka med hjälp av baksidan på en ätpinne eller liknande redskap. Lägg sylt i groparna. Tryck till nederdelen av kakan med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  • Steg 7

    Låt kakorna svalna på galler.