Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Gräddig pasta med pancetta och ärtor

Gräddig pasta med pancetta och ärtor

Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 maj 2025
En gräddig pastasås med bacon brukar gå hem hos både barn och vuxna. Dessutom är den snabb och enkel att laga till vardagsmiddag. Här kan du använda pancetta i stället för bacon, ett lite kryddigare sidfläsk som inte är rökt utan lufttorkat. Gröna ärter ger pastan lite extra färg och fibrer.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port spaghetti
  • 250 g frysta, små gröna ärtor
  • 1 gul lök
  • 2 förp tärnad pancetta (à 160 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 äggulor

Gör så här

  • Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i en extra stor kastrull så att ärterna får plats.
  • Steg 2

    Häll ärtorna i kastrullen när pastan är klar och låt stå någon minut så att de tinar och blir varma. Häll av vattnet.
  • Steg 3

    Skala och hacka löken. Stek den och pancettan i oljan i en stekpanna. Häll i grädden, koka upp och smaka av med peppar och ev salt.
  • Steg 4

    Blanda spaghettin med såsen och toppa tallrikarna med varsin äggula.