
Gratinerad kassler med ananas
Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Ugnsgratinerad kassler med ananas som omges av krämig sås toppad med ost, blir det bättre? Medan kasslern tillagas i ugnen kokas riset och gurkan skärs i skivor. Samla familjen runt bordet och middagen är serverad!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 förp skivad ananas (à 567 g)
- ca 600 g kassler
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl riven ost
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Låt ananasen rinna av.Steg 4
Skiva kasslern i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Dela ananasen i halvor och lägg dem mellan kasslerskivorna.Steg 5
Bred crème fraichen över kasslern, peppra och toppa med osten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 6
Skär gurkan i skivor.Steg 7
Servera kasslern med ris och gurka.