Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Två bruna köttbullar på en tallrik, med en salladsblad och sås, samt pitabröd i bakgrunden. En skål med sås syns till vänster.

Kebab på kycklingfärs med pitabröd och paprikayoghurt

Av Buffé
Publicerat den 01 februari 2019
Goda smaker samlas i en kebab av kycklingfärs som du serverar i pita. Fyll pitabrödet med sallad, stekt kycklingfärs smaksatt med spiskummin och krämig turkisk yoghurt som du kryddar med grillad paprika och citron. Sätt dig och njut av en snabblagad och mättande måltid som gillas av både liten och stor.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 2 msk olja
  • 2 grillade paprikor
  • finrivet skal och saft av 1 citron
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 hjärtsalladshuvud
  • 4 pitabröd

Gör så här

  • Steg 1

    Skala och riv vitlöksklyftan.
  • Steg 2

    Blanda vitlöken med kycklingfärs och salt.
  • Steg 3

    Blanda i ägg och kryddor i färsen.
  • Steg 4

    Forma färsen i 4 lika stora biffar (för 4 port). Stek biffarna på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 5 minuter på varje sida, eller till en innertemperatur på 72°C.
  • Steg 5

    Låt paprikan rinna av på hushållspapper.
  • Steg 6

    Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet.
  • Steg 7

    Strimla paprikan i tunna strimlor.
  • Steg 8

    Blanda paprikastrimlor och citronskal med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Steg 9

    Ansa och dela salladsbladen från varandra.
  • Steg 10

    Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 11

    Servera kycklingkebaben med sallad och paprikayoghurt i pitabröden.