Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
  • Recept
  • Rostad blomkål med kapris och oliver

Rostad blomkål med kapris och oliver

Rostad blomkål med kapris och oliver

Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 mars 2025
Ugnsrostad blomkål får högt smakbetyg. Syrligheten och sältan i olivröran kompletterar blomkålens smaker helt perfekt. Servera tillsammans med ett potatis- och bönmos som gör magen mätt och glad. De saltrostade mandlarna på toppen blir pricken över i:et.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 blomkålshuvud (ca 750 g)
  • 2 rödlökar
  • 1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
  • 2 msk kapris
  • ca 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl saltrostade mandlar

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  • Steg 2

    Mos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i en kastrull med saltat vatten.
  • Steg 3

    Blomkål: Skär blomkålen i klyftor och lägg på en plåt. Skala och skär lökarna i klyftor och lägg på plåten. Ringla över 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Steg 4

    Olivröra: Häll av oliverna. Grovhacka oliver, kapris och basilika. Blanda hacket med 2 msk olivoljan.
  • Steg 5

    Mos: Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Steg 6

    Koka upp grädden med bönorna, smulad buljongtärning och 1 msk olivolja. Pressa i vitlöken. Mixa till en slät kräm med en stavmixer.
  • Steg 7

    Mosa potatisen och blanda med bönkrämen, smaka av med salt och peppar.
  • Steg 8

    Skeda olivröran över blomkålen och servera med mos och mandlar.