
Sesampanerad lax med limedipp
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 januari 2026
Att sesampanera laxen gör att den får ett lite finare utseende när man bryner dem i oljan och det passar även utmärkt till en limedipp med lite asiatiska influenser. För att utmana rätten ytterligare serverar du pak choi till som stekas mjuk i stekpannan.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1 lime
- 2 msk japansk soja
- 5 msk olja
- 250 g pak choi
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g laxfilé
- 1/2 dl ströbröd (gärna panko)
- 2 msk sesamfrön
Gör så här
Steg 1
Tina laxen (om fryst används).Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Limedipp: Pressa saften ur limen och blanda den med soja och 1 msk olja.Steg 4
Pak choi: Skär pak choien i bitar. Fräs dem i 2 msk olja i en stekpanna. Pressa i vitlök och låt pak choien bli mjuk. Krydda med salt och peppar.Steg 5
Lax: Skär varje laxbit i 3 delar. Krydda laxen med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.Steg 6
Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna.Steg 7
Stek laxbitarna i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills de får fin färg eller tills laxens innertemperatur är 54°C.Steg 8
Servera laxen med ris, dipp och pak choi.