Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
  • Recept
  • Sötpotatis och korv på plåt med koriandermajonnäs

Sötpotatis och korv på plåt med färsk spenat, serverad med koriandermajonnäs och limehalvor bredvid.

Sötpotatis och korv på plåt med koriandermajonnäs

Av Buffé
Publicerat den 20 februari 2023
Plåtmat är både gott, billigt och inte minst enkelt! Låt korv, sötpotatis, paprika och rödlök ta plats på en plåt i ugnen, toppa med spenat och servera med koriandermajonnäs och vips är middagen klar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 kg sötpotatis
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 65 g färsk bladspenat
  • 1 msk finrivet limeskal & 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 kruka koriander
  • 1 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral rapsolja

Gör så här

5 steg

Sötpotatis & korv

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  • Steg 2

    Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skiva korven. Dela och kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
  • Steg 3

    Blanda allt på en bakpappersklädd plåt med olja och ½ tsk salt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter, rör om efter halva tiden.

Koriandermajonnäs

  • Steg 1

    Hacka koriandern grovt. Lägg i en hög, smal bunke tillsammans med ägget, vinägern, senapen och ½ tsk salt. Mixa slätt. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  • Steg 2

    Ta ut plåten. Toppa sötpotatisen och korven med spenat, limeskal och -juice och blanda runt. Servera med koriandermajonnäsen.