
Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad
Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 november 2025
Ett perfekt sätt att servera sin kyckling på är att fylla dess tillbehör med massa smak! Vad sägs som en sojamajonnäs, lite limemarinerade gurkbitar samt lite fluffigt ris? Gott tycker vi!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 2 dl majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 1 gurka
- 1 lime
- 2 msk olja
- 4 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Blanda majonnäs och soja.Steg 3
Skär gurkan i tärningar och pressa över saft från limen och ringla över 1 msk olja. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.Steg 5
Servera kycklingen med ris, majonnäs och gurksallad.