Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
  • Recept
  • Tagliatelle med basilikasås och salami

Tagliatelle med basilikasås och salami

Tagliatelle med basilikasås och salami

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
En enkel och god pastarätt som får det att vattnas i munnen? Ja tack! Steg ett är att koka upp pastan. Därefter ska grädden kokas upp tillsammans med basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda sedan ner pastan i såsen, krydda och toppa med tomater och salami. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • ca 20 g färsk basilika
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 förp salami Milano (à 120 g)

Gör så här

  • Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 2

    Skär tomaterna i bitar och strimla basilikan. Häll av de soltorkade tomaterna.
  • Steg 3

    Häll av pastan i ett durkslag och sätt den tomma kastrullen på plattan igen. Tillsätt grädden och koka upp, rör i basilikan och de soltorkade tomaterna. Pressa i vitlöken och krydda med chiliflakes, salt och peppar och låt sjuda ca 2 minuter.
  • Steg 4

    Blanda ner pastan i såsen i kastrullen.
  • Steg 5

    Servera pastan med tomaterna och salamin.