
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Av Buffé
Publicerat den 19 oktober 2009
Detta är en mustig höstgryta med vackra färger och rika smaker. Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.Tidsåtgång och portioner
3 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g högrev
- 200 g rökt sidfläsk
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- ⅓ kruka timjan
- 4 dl rödvin
- 3 msk konc kalvfond
- majsstärkelse
- 300 g kantareller
- 125 g salladslök
- ½ kruka gräslök
Gör så här
Steg 1
Skär högreven i ca 4 cm stora bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.Steg 2
Bryn kött och fläsk i oljan i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och timjankvistar och fräs i ca 2 minuter.Steg 3
Häll på rödvin, kalvfond och 4 dl vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Sätt på lock och låt sjuda i ca 2 1/2 timmar eller tills köttet är mört.Steg 4
Skumma bort fettet på ytan då och då.Steg 5
Smaka eventuellt av med salt och peppar. Red av grytan med majsstärkelse till önskad konsistens.Steg 6
Rensa kantarellerna och skär salladslöken i strimlor. Stek kantarellerna i smör i en stekpanna. Tillsätt salladslöken mot slutet. Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Lägg svamp- och lökfräset i grytan strax före servering.