Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Kycklingpytt med stekt ägg

Kycklingpytt med stekt ägg

Av Buffé
Publicerat den 17 mars 2003
En pytt i panna på nytt vis får du genom att använda kyckling och rotfrukter, en strålande sammanslagning av smaker. Servera din kycklingpytt med stekt ägg, hackad persilja och senapskräm.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 morötter (motsvarar ca 250 g)
  • 300 g rotselleri
  • 4 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • ca 500 g kycklingfiléer
  • 1 förp bladpersilja (à 20 g)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 ägg

Gör så här

12 steg

Rotfrukter

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Steg 2

    Skölj potatisen. Skala morötter och rotselleri. Dela potatisen i halvor och skär rotsakerna i ca 2x2 cm stora tärningar.
  3. Steg 3

    Blanda potatis och rotfrukter med olivolja. Krydda med salt och peppar. Lägg potatis och rotfrukter på den förvärmda plåten.
  4. Steg 4

    Sätt in plåten i mitten av ugnen 20-25 minuter, eller tills de fått fin färg och är mjuka.

Kyckling

  1. Steg 1

    Skala och hacka löken. Skär kycklingen i tärningar.
  2. Steg 2

    Stek löken mjuk i smör i en stekpanna så att den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp den och håll den varm.
  3. Steg 3

    Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i smör i stekpannan i 3-5 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.

Till servering

  1. Steg 1

    Hacka persiljan grovt.
  2. Steg 2

    Blanda senap med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Stek äggen i smör i en stekpanna.
  4. Steg 4

    Blanda kyckling, lök och potatis och rotfrukter och lägg upp på ett fat. Strö över persiljan.
  5. Steg 5

    Servera kycklingpytten med stekt ägg och senapskräm.