Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Pinsa med lax, sparris och citron

Pinsa med lax, sparris och citron

Av ICA Köket
Publicerat den 29 januari 2024
Perfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 200 g laxfilé utan skinn
  • skal och saft av ½ citron (½ citron motsvarar 1 msk saft)
  • 2 msk finskuren dill (2 msk motsvarar ca 1/2 kruka)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 gröna sparrisar
  • ½ rödlök
  • 2 förp pinsa bröd (à 230 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost (gärna Folke)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 250°C.
  2. Steg 2

    Skär laxen i ca ½ cm tunna skivor, rakt över filébiten.
  3. Steg 3

    Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet. Pressa ur 1 msk saft.
  4. Steg 4

    Skär dillen fint.
  5. Steg 5

    Blanda laxskivorna med citronskal, citronsaft och dill, tillsätt salt och peppar.
  6. Steg 6

    Skär bort ca 1 cm av botten på sparrisarna. Skala dem om de är tjocka. Skala och skiva löken fint.
  7. Steg 7

    Lägg pinsabröden på plåtar med bakplåtspapper. Fördela och bred ut crème fraiche på bröden. Fördela osten på crème fraichen. Fördela därefter sparris, rödlök och lax på osten.
  8. Steg 8

    Sätt in plåtarna mitt i ugnen 8-10 minuter i omgångar, eller tills osten smält och brödet fått fin färg.