- Recept
Eggnog med apelsin
Eggnog med apelsin
Av Buffé
Publicerat den 18 november 2019
Gör eggnog i jul! En krämig, söt och fluffig juldrink som värmer skönt i vinterkylan. Den klassiska högtidsdrycken görs på mjölk, grädde och äggula med vanilj och kanel. Här smaksätter vi den dessutom med rivet apelsinskal.Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 4 dl mjölk (3%)
- 2 dl vispgrädde
- 1 kanelstång
- ½ tsk finriven muskotnöt
- 3 äggulor
- ½ dl råsocker
- 1 tsk finrivet apelsinskal
Gör så här
Steg 1
Dela vaniljstången längsmed och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön, kanel och muskot i en kastrull.Steg 2
Vispa äggulor, råsocker och apelsinskal fluffigt i en bunke. Lyft upp kanel- och vaniljstången. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Tillsätt ev 4 msk rom.Steg 3
Häll upp i glas och toppa gärna med extra apelsinskal och malen kanel.