- Recept
- ICAs Matkasse-recept
Sojastekt tofu med broccoli och chili
Sojastekt tofu med broccoli och chili
Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Kvällens middag är en explosion i smaker och färger. Den silkeslena tofun steks och serveras med broccoli, het chili, sesamfrön och mild salladslök. Pricken över i:et är den saltsyrliga såsen gjord på soja och vitvinsvinäger som gifter ihop tofurätten med det vita riset.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 dl japansk soja
- 1/2 dl strösocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk majsstärkelse
- 4 port ris
- 250 g broccoli
- 2 förp naturell tofu (à ca 250 g)
- 1 förp salladslök (à 125 g)
- 1 röd chili
- 2 msk sesamfrön
- 2 msk olja
- 1 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Steg 1
Sojasås: Skala och riv vitlöken. Blanda soja, 3/4 dl vatten, socker, vinäger och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen några minuter till en simmig konsistens.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Tofu: Ansa och skär broccolin i mindre buketter, skala och skiva stammen.Steg 4
Skär tofun i centimetertjocka skivor.Steg 5
Ansa och skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.Steg 6
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.Steg 7
Stek broccolin i hälften av oljan i en stekpanna några minuter. Blanda ner salladslök, chili och hälften av sojasåsen och koka upp. Lägg upp på en tallrik.Steg 8
Stek tofun på båda sidorna i resten av oljan i stekpannan. Tillsätt resten av sojasåsen och låt koka upp.Steg 9
Servera genast med ris och broccoli. Toppa med sesamfrö och ärtskott.