- Recept
- Sopprecept
Krämig potatis- och purjolökssoppa
Krämig potatis- och purjolökssoppa
Av ICAs matkasse
Publicerat den 05 februari 2013
Vad sägs som en värmande och krämig soppa till middag? Krämig potatis- och purjolökssoppa är en riktig höjdarsoppa. Smaksätt gärna soppan med stekt bacon och persilja och servera gärna med bröd.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g potatis
- 1 purjolök (ca 300 g)
- 1 msk olja
- 1 tsk torkad timjan
- 10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
- 3 dl vispgrädde
- bacon
- persilja
- bröd
Gör så här
Steg 1
Skala och skiva potatisen. Skölj, ansa och strimla purjolöken.Steg 2
Fräs purjolöken i oljan i en stor kastrull.Steg 3
Tillsätt potatis, timjan och buljong. Låt soppan koka ca 15 minuter.Steg 4
Mixa soppan slät.Steg 5
Häll grädden i soppan och koka upp.Steg 6
Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Servera gärna soppan med bröd, stekt bacon och hackad persilja.