- Recept
- Kycklingrecept
Fajitas med gräddfil och salsa
Fajitas med gräddfil och salsa
Av ICA Köket
Publicerat den 01 januari 2024
Fajitas är riktigt lättlagat och härlig mat, vardag som helg. Med olika färger på paprikan blir det även vackert att se på. Rätten kan såklart varieras i det oändliga, denna med kryddmix och kyckling serveras med gräddfil och favorittillbehören. Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 paprikor (gärna med olika färger)
- 3 rödlökar
- 2 tsk rapsolja
- 1 förp fajita kryddmix (à 28 g)
- 2 förp, stekt & skivad minutfilé av kyckling à 200 g (gärna classic)
- 2 förp, små vetetortillas (à 200 g)
- chunky salsa
- gräddfil
- limeklyftor
- nachochips
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Dela paprikorna och bryt bort kärnhuset. Skär varje halva i sex klyftor. Skala och skiva löken.Steg 3
Blanda paprika, lök, olja och kryddmix i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.Steg 4
Ta ut formen ur ugnen, lägg på kycklingen och sätt in i ugnen ytterligare 3 minuter. Blanda väl.Steg 5
Till servering: Servera kycklingen med tortillabröd och valfria tillbehör.