- Recept
- Salladsrecept
Linssallad med kyckling och curryyoghurt
Linssallad med kyckling och curryyoghurt
Av ICAs matkasse
Publicerat den 26 april 2021
Receptet ger dig en god och mättande linssallad. Salladen passar lika bra som en egen måltid eller som en rätt på buffébordet. Salladen som görs av röda linser blandas med salladsärtor, koriander och salladslök samt fräscha söta mangobitar. Till detta serveras stekt kyckling i strimlor och en yoghurtsås med curry. Försvinnande gott!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 tsk salt
- 3 dl okokta röda linser
- 1 citron (rivet skal och saften)
- 2 msk olivolja
- 500 g strimlad minutfilé av kyckling
- 150 g salladsärtor
- 1 kruka koriander
- ½ förp salladslök (à 125 g)
- 250 g fryst mango
- 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
- 2 tsk curry
- ½ tsk honung
Gör så här
8 stegLinssallad
Steg 1
Tina mangon.Steg 2
Koka upp 1l vatten och 2 tsk salt i en kastrull till linserna.Steg 3
Skölj linserna i kallt vatten i en sil. Lägg dem i en avlång form. Häll på kokvattnet, lägg på ett lock eller täck med plastfilm. Låt linserna svälla cirka 20 minuter.Steg 4
Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Häll av linserna och blanda dem med citronskal, citronsaft och olivolja.Steg 5
Blanda kyckling med salt, svartpeppar och rapsolja. Stek den på hög värme i en stekpanna cirka 4-5 minuter.Steg 6
Dela salladsärtorna och grovhacka koriandern. Ansa och skär salladslöken fint. Blanda salladsärtor, koriander, mango och salladslök med linserna.
Curryyoghurt
Steg 1
Rör ihop turkisk yoghurt, curry, honung samt 2 krm salt.Steg 2
Servera linssalladen med kyckling och curryyoghurt.