- Recept
- Recept under 30 minuter
Lax carbonara

Lax carbonara
Av Buffé
Publicerat den 13 juni 2022
Den italienska klassikern pasta carbonara är den ultimata vardagsrätten! Carbonara kan varieras efter tycke och smak – här en krämig version med lax, ärter och salladsärtor. Toppa spaghetti carbonaran med rikligt med parmesan.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 350 g laxfilé
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk finrivet citronskal
- 4 port spaghetti
- 150 g salladsärtor
- 3 äggulor
- 1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
- 1 dl vispgrädde
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk hackad dill
- 2 dl frysta tinade ärtor
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över ½ tsk salt, ¼ tsk peppar och ½ msk citronskal. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C.Steg 3
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnetSteg 4
Strimla salladsärtorna. Bryt laxen i bitar.Steg 5
Vispa ihop äggulor, parmesan, grädde, vitlök, ½ msk citronskal, dill, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Blanda med spaghettin och kokvattnet, värm till en krämig carbonara.Steg 6
Vänd ner salladsärtor, ärter och lax. Toppa med riven parmesan.