- Recept
Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås
Blomkålstabbouleh med halloumispett och tomatsås
Av Buffé
Publicerat den 18 september 2017
Gör en fräsch tabbouleh på riven blomkål i stället för bulgur, toppad med pistaschnötter. Blomkålsrivet ger gott crunch. Servera med halloumi på spett och en len tomatsås med lite hetta.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 tomater
- 2 dl crème fraiche
- ½ tsk sambal oelek
- 1 tsk spiskummin
- 1 blomkål (1 blomkål motsvarar ca 600 g)
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 4 msk olivolja
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
- 2 salladslökar
- 75 g skalade, hackade pistagenötter
- 200 g halloumi
- 3 msk olja
- 200 g gemsallad eller gröna salladsblad
Gör så här
8 stegTomatsås
Steg 1
Halvera 2 tomater och stek dem med snittytan nedåt i 1 msk olja på hög värme i en stekpanna, tills de fått färg och mjuknat. Låt svalna något och riv dem sedan grovt.Steg 2
Blanda med crème fraiche eller yoghurt, sambal oelek och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
Tabbouleh
Steg 1
Ansa blomkålen. Mixa blomkålen i en matberedare eller riv grovt på ett rivjärn till ett ris. Blanda med citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar.Steg 2
Skär bort det hårda fästet på 2 tomater och hacka dem. Hacka basilika och persilja grovt. Strimla salladslöken fint.Steg 3
Blanda blomkålsriset med tomathack, örter, salladslök och pistaschnötter.
Spett
Steg 1
Skär halloumin i stavar och trä på spett.Steg 2
Stek spetten i 2 msk olja i stekpanna ca 5 minuter, eller grilla halloumin tills den fått färg.Steg 3
Dra isär salladsbladen och skölj eventuellt. Lägg salladsbladen på ett fat, lägg på tabbouleh och halloumispett. Servera med tomatsåsen.