- Recept
Tsukune – Japanska kycklingköttbullar
Tsukune – Japanska kycklingköttbullar
Av Buffé
Publicerat den 12 juni 2023
Tsukune är namnet på de saftiga japanska kycklingköttbullarna som grillas på spett och är enklare än du tror att laga hemma. Vill du inte grilla? De går lika bra att steka.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 500 g kycklingfärs
- 3 msk japansk soja
- 2 msk sesamolja
- 1 msk finriven ingefära
- grillspett
- ca 1 dl teriyaki- eller yakitorisås
- skivad salladslök
- sesamfrön
- kokt ris
Gör så här
Steg 1
Blanda färs, panko, soja, sesamolja och ingefära och låt svälla i 5 minuter.Steg 2
Rulla till bollar med oljade händer och trä på blötlagda spett.Steg 3
Grilla (gärna på nätgaller eller grillmatta) eller stek runtom och pensla med teriyakisås under tiden. Grilla tills innertemperaturen är 72°C.Steg 4
Grilla (gärna på nätgaller eller grillmatta) eller stek runtom och pensla med teriyakisås under tiden. Grilla tills innertemperaturen är 72°C.