- Recept
Wok med äggnudlar och fläskfilé
Wok med äggnudlar och fläskfilé
Av Buffé
Publicerat den 09 december 2019
Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 200 g äggnudlar
- 4 msk neutral olja
- 2 vitlöksklyftor
- ½ broccoli
- 150 g vitkål
- 150 g morot
- 500 g fläskfilé
- 2 msk konc kycklingfond
- 1 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 1 dl ostronsås
- 1 msk japansk soja
- 2 msk kinesisk soja
- 1 krm svartpeppar
- färsk koriander (à ca 20-25 g)
- salladslök
Gör så här
Steg 1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med 1 msk olja så de inte klibbar ihop.Steg 2
Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i buketter. Skär kålen i stora bitar. Skala och strimla moroten. Strimla fläskfilén.Steg 3
Rör ihop fond, socker, sesamolja, ostronsås, soja, peppar och ½ dl vatten.Steg 4
Hetta upp en wokpanna med 3 msk olja. Fräs vitlöken någon minut och tillsätt fläskfilén. Låt steka 4–5 minuter tills fläskfilén är klar.Steg 5
Tillsätt broccoli, vitkål, morot, nudlar och såsen. Woka 6–7 minuter och servera direkt.Steg 6
Vid servering: Toppa gärna med koriander och salladslök.