Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Av ICA Köket
Publicerat den 28 november 2023
Vad passar bättre på hösten än denna mustiga och smakrika gryta på älgkött och trattkantareller! Servera med potatispuré och lingon.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
4Portioner
1 timTillagningstid

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av älg
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk flytande viltfond
  • 3 msk konc äppeljuice
  • 20 g torkade trattkantareller eller färska (20 g torkade motsvarar 200 g färska)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 msk majsstärkelse
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala morötter och rotselleri, tärna löken i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn grytbitarna i olja. Tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt de få färg. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs med någon minut.
  2. Steg 2

    Tillsätt viltfond, äppeljuice och 1 l vatten så att det täcker köttet. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad.
  3. Steg 3

    Låt det koka sakta i 1-2 timmar, tills köttet är mört (eller längre, beroende på köttets kvalitet) Skumma av fett och slaggprodukter.
  4. Steg 4

    Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Servera älggrytan med potatispuré och lingon.