
Halloumigryta med ris
Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 maj 2025
Stek halloumin i tärningar tillsammans med blomkål. Smaksätt med curry och häll på kokosmjölk och krossade tomater. Salta och peppra. Servera med ris. Krämigt, tomatigt och gott! Ett tips är att servera med rostad lök.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 blomkålshuvud (à ca 300 g)
- 400 g halloumi eller grillost
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk curry
- 200 ml kokosmjölk
- 1 förp krossade tomater (à 390 g)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 krm chilipeppar
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Ansa och skär blomkålen i mindre bitar.Steg 3
Skär halloumin i tärningar och fräs dem och hälften av blomkålen i oljan i en stor stekpanna eller gryta.Steg 4
Pressa i vitlöken och krydda med curry och rör i kokosmjölken och krossade tomater. Smula i buljongtärningen och sjud i ca 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Smaka av med chilipeppar.Steg 5
Servera grytan med riset och resten av blomkålen.