
Vegansk knäck med mandel
Av Buffé
Publicerat den 18 november 2019
Veganknäck kan vara julens godaste julgodis! Vårt veganska recept på klassikern knäck, smaksatt med mandel, är gjort på havregrädde istället för vanlig grädde, och resultatet blir minst lika gott som originalet. Dessutom är den alltså även laktosfri och mjölkfri.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
50Portioner
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 2 dl havregrädde
- 2 dl ljus sirap
- 1 dl finhackad mandel
Gör så här
Steg 1
Ställ knäckformar på en bricka.Steg 2
Blanda socker, havregrädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är ca 125°C beroende på hur fast knäck som önskas. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när den är färdig.Steg 3
Ta kastrullen från värmen och rör ner mandel. Häll upp den heta knäcksmeten i en kanna och fyll knäckformarna genast. Låt stelna. Förvara knäcken torrt och svalt eller frys in.