Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen ?.
Skagencheesecake

Skagencheesecake

Av Buffé
Publicerat den 10 juni 2019
Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • ½ dl finriven pepparrot
  • 1½ tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk finrivet citronskal & 1 msk citronjuice
  • 2 msk finhackad dill + lite till garnering
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 liten rödlök
  • ärtskott till garnering

Gör så här

3 steg

Botten

  1. Steg 1

    Smält smöret. Mixa kavringen till ett smul i en matberedare. Rör ner smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen.

Fyllning

  1. Steg 1

    Hacka räkorna grovt. Vispa crème fraichen och färskosten fast. Vispa ner pepparrot, senap, salt, citronskal och citronjuice. Vänd ner räkor, dill och gräslök. Bred ut smeten i formen. Ställ i kylen till servering.

Garnering

  1. Steg 1

    Skala och skiva löken tunt. Garnera med lök, ärtskott och dill.