Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen ?.
  • Recept
  • Zucchiniplättar med dill- och fetaost

Zucchiniplättar med dill- och fetaost

Zucchiniplättar med dill- och fetaost

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 december 2024
Underbart smarriga zucchiniplättar med smak av fetaost och dill. Stek plättarna tills de är gyllene och krispiga och servera med en matig, fräsch sallad gjord på bönor, röda körsbärstomater och små mâchesalladsblad. Servera med en klick vitlöksyoghurt och ät er mätta och belåtna.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 zucchini
  • 150 g fetaost
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 msk olja
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g mâchesallad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Steg 1

    Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Plättar: Riv zucchinin grovt. Lägg rivet i ett durkslag och krama ut vätskan. Smula fetaosten. Hacka dillen.
  3. Steg 3

    Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke. Blanda ner zucchini, fetaost, dill, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ihop till en jämn smet.
  4. Steg 4

    Bönsallad: Dela tomaterna och blanda med bönorna, sallad, olivolja, vinäger, salt och peppar.
  5. Steg 5

    Stek plättar i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills plättarna fått fin färg.
  6. Steg 6

    Servera plättarna med vitlöksyoghurt och bönsallad.