- Recept
Broccolifritters med tzatziki

Broccolifritters med tzatziki
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 februari 2025
Saftiga broccolifritters smaksatta med parmesanost och en ljuvlig pesto arrabbiata gjord på soltorkade tomater. Servera de gyllenstekta, saftiga vegobiffarna med ris och en krämig, sval tzatziki. Mums!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1 gurka
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 500 g broccoli
- 2 dl riven parmesan eller gran gusto
- 3 ägg
- 2 msk majsstärkelse
- ½ förp pesto arrabbiata (à 130 g)
- ½ dl ströbröd
- 3 msk olja
- 1 dl strimlad purjolök
- ½ kruka oregano
- ½ förp tomater (à 500 g)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Tzatziki: Riv gurkan grovt. Lägg den i ett durkslag och låt rinna av. Pressa ur vätskan.Steg 4
Skala och riv vitlöken och blanda den med yoghurt, vinäger och gurka. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Fritters: Skär broccolin i bitar och mixa den i en matberedare ganska fint (eller riv broccolin på rivjärn). Riv osten fint på ett rivjärn.Steg 6
Blanda ägg, majsstärkelse, 1/2 tsk salt, pesto, ströbröd och ost. Vänd ner broccolin.Steg 7
Forma till biffar och stek dem på båda sidor i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 8 minuter.Steg 8
Sallad: Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt. Skiva tomaterna och blanda med purjolöken. Plocka bladen från oreganon och blanda ner. Servera gärna med en vinägrett.Steg 9
Servera fritters med ris, tzatziki, lök och tomatsallad.