- Recept
Enkel kycklinggryta med ris

Enkel kycklinggryta med ris
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 februari 2025
Förutom kyckling och matlagningsgrädde så består denna enkla gryta även av rödlök och körsbärstomater, som får koka i såsen som är smaksatt med både chilisås och timjan. Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller havreris
- 1 rödlök
- 600 g strimlad kycklingfilé
- 1 msk olja
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1/2 dl chilisås
- 1 dl mjölk
- 1 tsk torkad timjan
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skär löken i stora klyftor.Steg 3
Stek lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Rör i grädde, chilisås, smulad buljongtärning, mjölk och timjan. Låt sjuda i ca 5 minuter.Steg 5
Dela tomaterna.Steg 6
Servera grytan med ris och tomater.